חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שיטרית אופירה ואח' נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1639-07
23.1.2012
בפני :
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
:
שיטרית אופירה
:
1. מאלק עמרור
2. עו"ד- נאמן
3. כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א

החלטה

החלטה

בקשה למתן הפטר היא הבקשה שלפני.

לקראת הדיון בבקשה הוגש תסקיר ממנו עולה כי קריסתה הכלכלית של החייבת ארעה בתום לב, עת ביקשה לסייע בידי בעלה לשעבר לכסות את חובותיו.

החייבת שיתפה פעולה עם הנאמן לאורך ההליך, עמדה בתשלומים החודשיים שהושתו עליה וכן הגישה דוחות חודשיים, ובבדיקה שערך הנאמן עלה כי אין לחייבת כל נכסים למימוש וכי כיום היא גרושה מבעלה שהוא הסיבה לכניסתה להליכים אלו, ואף הוא שוהה בהליכי הפש"ר.

צו הכינוס ניתן ביום 26.6.07, קרי החייבת שוהה בהליכים אלה כחמש וחצי שנים.

לקראת הדיון בבקשת ההפטר הציעה החייבת להשלים לקופת הכינוס סכום כסף כך שבקופת הכינוס יהיו 50,000 ₪.

הנאמן סבר כי הסכום ראוי, והמליץ על מתן ההפטר.

לתיק בית המשפט הוגשה לקראת הדיון התנגדות בנק הבינלאומי בכתב, אך הוא לא טרח להתייצב דיון.

עיקר טענות הנושה נגד מתן ההפטר הוא כי החייבת אינה מציעה סכום כסף סביר לנושים.

בדיון שהתקיים לפני הסתבר כי היתה מחלוקת בין הנאמן לבין החייבת לגבי הסכום שיהווה תנאי לקבלת ההפטר.

לאחר ששמעתי את הצדדים שניסו להגיע להסדר, שמעתי את המלצת הכנ"ר הסבור כי איזון ראוי בין האינטרסים הנוגדים (של הנושים ושל החייבת) תהיה השלמת הסכום כפי שהוצע בתוספת שכר הנאמן והוצאות ההליך, נתתי דעתי לפרק הזמן בו שוהה החייבת בהליך (כחמש וחצי שנים), את היקף ההתנגדות (שהיתה של נושה אחד שלא התייצב לאסיפת הנושים וגם לא טרח להתייצב ולהטעים התנגדותו בדיון), כן הבאתי בחשבון את נסיבות החייבת, כי היא גרושה ומגדלת שני ילדים כי אין לה נכסים למימוש וסברתי כי ראוי בנסיבות הזמן בו היא שוהה בהליך לאפשר לחייבת לפתוח דף חדש בחיים, ומכל אלה אני מקבלת את המלצת הכנר.

ניתן בזה הפטר מותנה, והתנאי הוא כי תוך 4 חודשים תשלים החייבת לקופת הכינוס סך שישלים את הסכום המצוי בקופה לסך של 50,000 ₪ נטו לכך תוסיף את שכר הנאמן בהתאם לתקנות וכן הוצאות גלובליות בסך 1,500 ₪, ואת שכר הכנ"ר.

עם השלמת הסכומים כאמור – תמסר הודעה משותפת ואראה ליתן הפטר מוחלט.

ניתנה היום, כ"ח טבת תשע"ב, 23 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>